ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΖΕΛ ΑΛΟΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΖΕΛ ΑΛΟΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ
On: Hit: 1457

Υπάρχουν απίστευτες χρήσεις του Τζελ της Aloe Vera για το δέρμα και τα μαλλιά. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΖΕΛ ΑΛΟΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Υπάρχουν απίστευτες  χρήσεις του Τζελ της Aloe Vera για το δέρμα και τα μαλλιά. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Η Aloe Vera περιέχει ειδικά ένζυμα που ονομάζονται φωτολυτικά τα οποία κάνουν καλό στο τριχωτό της κεφαλής και βοηθούν στην αποκατάσταση των βλαβών. Το τζελ λειτουργεί επίσης ως μαλακτικό και διατηρεί τα μαλλιά σας λεία και λαμπερά. Μειώνει την πτώση των μαλλιών, εμποδίζει τον κνησμό στο τριχωτό της κεφαλής και βοηθά στην προώθηση της ανάπτυξης των τριχών. Τα μαλλιά μας έχουν μια κερατίνη που είναι η πρωτογενής πρωτεΐνη των μαλλιών. Η αλόη Βέρα περιέχει επίσης μία χημική ουσία παρόμοια με εκείνη της κερατίνης, που χρησιμοποιείται για να επισκευάσει τα μαλλιά,  δίνοντας τα δικά της θρεπτικά στοιχεία ώστε  να τα κάνει ισχυρά και χωρίς πιτυρίδα. Ας δούμε λοιπόν πώς  θα χρησιμοποιούμε την Αλόη Βέρα για τη θεραπεία της πτώσης των μαλλιών μας.

1) Τζελ Aloe Vera και τζίντζερ

Πάρτε 10ml (2 κουταλιές του γλυκού)  ζελέ αλόης Βέρα και 15 ml (3 κουταλιές του γλυκού)   τζίντζερ σε σκόνη . Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να πάρετε μια ομαλή και σταθερή πάστα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε αυτό το πήκτωμα στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για περίπου 1 ώρα. Ξεπλύνετε με νερό και  τη βοήθεια σαμπουάν. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη θεραπεία δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

2) Τζελ Aloe Vera και μουστάρδα

Πάρτε 10ml (2 κουταλιές του γλυκού) ζελέ αλόης Βέρα και 10ml (2 κουταλιές του γλυκού)  μουστάρδας σε σκόνη. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να πάρετε μια ομαλή και σταθερή πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στα μαλλιά σας και κάντε μασάζ για τουλάχιστον 2-3 λεπτά. Αφήστε το για περίπου 1 ώρα. Ξεπλύνετε με νερό και  τη βοήθεια σαμπουάν. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη θεραπεία δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

3) Τζελ Aloe Vera και πάστα κρεμμυδιού

Πάρτε 10ml (2 κουταλιές του γλυκού) ζελέ αλόης Βέρα και 20ml (4 κουταλιές του γλυκού)  πάστας κρεμμυδιού. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για να κάνετε μια λεπτή πάστα. Εφαρμόστε την στα μαλλιά σας και στο τριχωτό της κεφαλής, και κάντε μασάζ για τουλάχιστον 2-3 λεπτά. Αφήστε το για περίπου 1 ώρα. Ξεπλύνετε με νερό και  τη βοήθεια ήπιου  σαμπουάν. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη θεραπεία δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.


4) Τζελ Aloe Vera, χυμό λεμονιού, έλαιο καρύδας και αμυγδαλέλαιο

Πάρτε 20ml (4 κουταλιές του γλυκού)  ζελέ αλόης Βέρα, 5ml (1 κουταλάκι του γλυκού)  από λάδι καρύδας, 5ml (1 κουταλάκι του γλυκού)  αμυγδαλέλαιο και χυμό ενός μέτριου λεμονιού,  σε ένα μπολ. Τώρα ανακατέψτε όλα τα συστατικά πολύ καλά. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας και μασάζ τουλάχιστον 2-3 λεπτά. Αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό και  τη βοήθεια  ήπιου  σαμπουάν Μπορείτε να κάνετε αυτή τη θεραπεία μία φορά την εβδομάδα. Μέσα σε ένα μήνα θα δείτε ότι η πιτυρίδα μαλλιών σας δεν υπάρχει πια και οι ρίζες των μαλλιών σας έχουν  γίνει πιο δυνατές.

 

DSCN8212 - Αντιγραφή.JPG

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

1) Το τζελ Aloe Vera αντιμετωπίζει ηλιακά εγκαύματα.


Η Aloe Vera βοηθά στη θεραπεία της ηλιακών εγκαυμάτων λόγω της υψηλής θεραπευτικής της δραστηριότητας στις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος. Λειτουργεί ως προστατευτικό στρώμα του δέρματος και βοηθά στην επαναφορά της υγρασίας του. Όπως γνωρίζουμε περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά,  και αυτό επιδιορθώνει το δέρμα γρηγορότερα.

 

2) Η Aloe Vera δρα ως ενυδατική κρέμα

Ενυδατώνει το ξηρό δέρμα. Για τους άνδρες, το τζελ  της αλόης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως aftershave λόγω της επουλωτικής  του  ιδιότητας, για μικρά κοψίματα  που προκαλούνται από το ξύρισμα. Για τις γυναίκες που χρησιμοποιούν make up , επίσης μπορεί να εφαρμοστεί,  γιατί λειτουργεί ως ενυδατική κρέμα και εμποδίζει το πρόσωπο να στεγνώσει.

 

3) Η Aloe Vera αντιμετωπίζει την ακμή

Δύο ορμόνες που περιέχονται στην Αλόη Βέρα είναι η Axim και οι Gibberellins. Παρέχουν αντιφλεγμονώδη ιδιότητα που μειώνει τη φλεγμονή του δέρματος. Η ορμόνη Gibberellins δρα ως ορμόνη επέκτασης, ενισχύοντας την επέκταση των νέων κυττάρων. Βοηθά το δέρμα να θεραπευτεί πολύ γρήγορα.

 

http://boldcraze.com/use-of-alovera-for-skin-and-hair/

 

Comments

Leave your comment