ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΝΩ ΑΛΟΗ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΝΩ ΑΛΟΗ
On: Hit: 327

Την έχουν αποκαλέσει θαυματουργό φυτό, πηγή νεότητας, φυτό της αθανασίας, ελιξίριο, θεραπευτικό βότανο και πολλά ακόμη ονόματα που καθιστούν την αλόη ένα μυθικό φυτό και δικαιώνουν αυτούς που τη χαρακτηρίζουν ως «ένα φαρμακείο μέσα σ΄ ένα φυτό».

Στα συστατικά της αλόης βρίσκονται μεταξύ άλλων:

- Βιταμίνες και Μεταλλικά Στοιχεία. Η Aloe Vera Gel περιέχει αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α(β- καροτένη), C και Ε, καθώς και Β1, Β2, Β6, Β12, , φολικό οξύ και νιασίνη και χολίνη. Το ανθρώπινο σώμα δεν δύναται να αποθηκεύει ορισμένες από αυτές . Η ημερήσια λήψη τζελ συμπληρώνει τις όποιες ελλείψεις. Ακόμα περιέχει, χρώμιο, χαλκό, σελήνιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρο, που φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων των ενζύμων σε διάφορους μεταβολισμούς και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

 Παρέχει στον οργανισμό Αμινοξέα. Περιέχει 20 από τα 22 αμινοξέα τα οποία χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα τα οποία δεν μπορεί να συνθέσει το σώμα μόνο τοΥ

-8 ένζυμα, από τα οποία ένα, η βραδυκινάση, βοηθάει σε περιπτώσεις εκτεταμένης φλεγμονής στο δέρμα και τα άλλα 7 στη διάσπαση σακχάρων και λιπώΝ

-Λιπαρά οξέα: 4 φυτικά στεροειδή (π.χ. χοληστερόλη) που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, αντισηπτικές και αναλγητικές ιδιότητες

-Ορμόνες  με αντιφλεγμονώδη δράση για επούλωση πληγών

-Σαλικιλικό οξύ: αντιφλεγμονώδεις δράσεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες

-Σάκχαρα: μονο- και πολύ- σακχαρίτες με αντι-αλλεργικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

-Ανθρακινόνες: 12 φαινολικές ενώσεις ως καθαρτικά, αλοϊνη και ημοδίνη που λειτουργούν ως αναλγητικά, αντιβιοτικά και αντιικά

-Σαπωνίνες με καθαριστικές και αντισηπτικές ιδιότητες

-Λιγνίνη, μια αδρανή ουσία που ενισχύει τη διεισδυτική δράση των άλλων συστατικών

Οφέλη στον οργανισμό από την κατανάλωση του πόσιμου τζελ Αλόης:

· Προσφέρει φυσική υποστήριξη στο ανοσοποιητικό σύστημα

· Βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

-Βελτιώνει την κανονικότητα του εντέρου και βοηθά στην αύξηση απορρόφησης των πρωτεϊνών, ενώ  ταυτόχρονα μειώνει τα εχθρικά βακτήρια.

-Επιπλέον δρα προς την ανακούφιση των συμπτωμάτων του γαστρεντερικού συστήματος, όπως είναι ο πόνος στο στομάχι και η δυσκοιλιότητα και βοηθάει σε πολλά είδη πεπτικών διαταραχών.

-Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και ρυθμίζει το βάρος.

-Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ,χωρίς παρενέργειες. Περιέχει12 φυσικές ουσίες οι οποίες αναστέλλουν τις φλεγμονές. Στο τζελ της αλόης έχουν ανιχνευτεί μικρά επίπεδα του ακετυλοσαλυκιλικού οξέος, τη δραστική ουσία της ασπιρίνης με αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

-Έχει επουλωτική δράση και αναπλάθει τον ιστό . Προσθέτει μια πλούσια γκάμα δομικών υλικών για την παραγωγή και τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Το δέρμα αναπληρώνεται κάθε 21 έως 28 ημέρες. Χρησιμοποιώντας τα δομικά στοιχεία της Aloe Vera, το δέρμα μπορεί να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις της γήρανσης.

-Ανακουφίζει από τους πόνους αρθρώσεων, 

ερεθισμούς του δέρματος, ακμή, τσιμπήματα εντόμων , κά·

-Συμβάλλει στην στοματική υγιεινή.

Comments

Leave your comment