Η ιστόρια της Αλόης - Το φυτό της αθανασίας

Η ιστόρια της Αλόης - Το φυτό της αθανασίας
On: Hit: 430

Ο Χριστόφορος Κολόμβος έγραψε: «Tέσσερα φυτά είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπου: το σιτάρι, η άμπελος, η ελιά και η αλόη. Tο πρώτο τον τρέφει, το δεύτερο αναζωογονεί το πνεύμα του, το τρίτο τού χαρίζει αρμονία, το τέταρτο τον θεραπεύει».

O Χριστόφορος Κολόμβος έγραψε: «Tέσσερα φυτά είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπου: το σιτάρι, η άμπελος, η ελιά και η αλόη. Tο πρώτο τον τρέφει, το δεύτερο αναζωογονεί το πνεύμα του, το τρίτο τού χαρίζει αρμονία, το τέταρτο τον θεραπεύει»

Το φυτό της αθανασίας
EVIO CRETAN ORGANIC ALOE·ΤΡΙΤΗ, 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Τα θεραπευτικά πλεονεκτήματα και οι θεραπευτικές ιδιότητες της ALOE VERA έχουν επιζήσει για περισσότερο από 5.000 χρόνια. 
Αρχαίοι Σουμέριοι, αρχαίοι Έλληνες, Αιγύπτιοι, Άραβες , Ινδοί, Κινέζοι, Ρωμαίοι, Ισπανοί, κάτοικοι του Νέου Κόσμου...
Σ΄ολόκληρο τον πλανήτη, από την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή, την Ελλάδα και την Ιταλία ως τον Ειρηνικό ωκεανό και την Ινδία, από την Ιαπωνία, την Κίνα και την Καραϊβική ως την Αφρική και τη Νότια Αμερική το φυτό Αλόη είναι γνωστό εδώ και αιώνες ως το κατεξοχήν θεραπαυτικό - ιατρικό βότανο που χρησιμοποιείται τόσο για τις εξωτερικές όσο και για τις εσωτερικές ανθρώπινες παθήσεις.
Η αλόη αναφέρεται στη Βίβλο κατά τη σκηνή της αποκαθήλωσης όταν αλήθφηκε το σώμα του Χριστού με αλόη και μύρο. 
Οι βασίλισσες της Αιγύπτου, χρησιμοποιούσαν την αλόη για την ομορφιά τους, καθώς η ομορφιά ήταν συνυφασμένη με την υγεία και η Κλεοπάτρα τη θεωρούσε ως το μυστικό της ομορφιάς της.
Ο βασιλιάς Σολομώντας της είχε μεγάλη εκτίμηση.
Ο αρχαίος Έλληνας Διοσκουρίδης, από την Ανάζαρβο της Κιλικίας σημαντικός γιατρός και βοτανολόγος, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος φαρμακολόγος της αρχαιότητας (1ος αιώνας μ.Χ.) έγραψε ότι αυτό το φυτό με την πικρή γεύση και την ισχυρή μυρωδιά είχε «τη δύναμη να χαλαρώνει ή να φέρνει ύπνο, να συσφίγγει το σώμα, να χαλαρώνει την κοιλιά σου και να καθαρίζει το στομάχι σου». Επιπρόσθετα «σε σταματά από το να φτύνεις αίμα και καθαρίζει το συκώτι σου». 
Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε το νησί Socotra με σκοπό να βρει αλόη για τις ανάγκες του στρατού του στα πεδία των μαχών.
Ο Μάρκο Πόλο διαπίστωσε τις πάμπολες χρήσεις της αλόης στα ταξίδια του στην Κίνα.
Οι Αζτέκοι τη χρησιμοποιούσαν αποτελεσματικά για καρδιακές παθήσεις, οι Φιλιππινέζοι για παθήσεις των νεφρών και οι Ισπανοί για προβλήματα στους τένοντες.
1700-έως 1900 Ο Carl Von Linne, το 1720, για πρώτη φορά χρησιμοποιεί το όνομα Aloe Vera για να περιγράψει το φυτό . Το επιστημονικό του όνομα είναι Aloe Barbadensis Miller. Εκδίδονται χιλιάδες έντυπα και γίνονται χιλιάδες αναφορές για το Aloe από φυσικούς και γιατρούς και περιγράφεται ως γενικό θεραπευτικό προϊόν. Το 1820 συμπεριλαμβάνεται επίσημα πλέον ως καθαρτικό και προστατευτικό για το δέρμα στην Φαρμακοποιία των Ηνωμένων Πολιτειών (U.S.P.).
1940 έως 1941.Οι T. Rowe, B. K. Lovell και Lloyd M. Parks σημειώνουν μετά από πειράματα ότι το Aloe θεραπεύει τα εγκαύματα πολύ γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.
1956 έως 1957 Οι οδοντίατροι S. Levenson και Somora χρησιμοποιούν χυμό από Aloe για να θεραπεύσουν 150 ασθενείς από οδοντικές αρρώστιες. Τους κάνουν περιοδικές ενέσεις σε κάθε προβληματικό δόντι και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά σε όλους τους ασθενείς. Η έρευνα αποδεικνύει ότι το Aloe είναι βιογενετικό τονωτικό.

Στα χρόνια μας έχει εγκριθεί μελέτη για να διαπιστωθεί η δυνατότητα αντιμετώπισης του ιού HIV (που προκαλεί το AIDS) με τη χρήση της ALOE VERA , αφού κάποια στοιχεία του φυτού μπορούν να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα - κύτταρα Τ4 και τα λευκά αιμοσφαίρια υτα οποία προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από μολύνσεις...

Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς...Οι χρήσεις είναι αναρίθμητες και δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί όλα τα ευεργετήματα που προσφέρει η αλόη στον άνθρωπο..

  

Comments

Leave your comment