ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ

 ΤΙ ΜΑΣ  ΚΑΝΕΙ  ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ
On: Hit: 266

Είμαστε παραγωγοί Η καλλιέργεια της γης, για την παραγωγή άριστης ποιοτικά βιολογικής αλόης είναι η κύρια ενασχόλησή μας. Όλες οι εργασίες φροντίδας και περιποίησης των φυτών, γίνονται αποκλειστικά από μας. Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από εμάς τα φυτά και τις ανάγκες τους. Η καθημερινή μας ενασχόληση μαζί τους ξεπερνά κατά πολύ τα όρια ενός τυπικού εργατικού οκτάωρου.

1. Είμαστε παραγωγοί

Η καλλιέργεια της γης, για την παραγωγή άριστης  ποιοτικά βιολογικής αλόης είναι η κύρια ενασχόλησή μας. Όλες οι εργασίες φροντίδας και περιποίησης των φυτών, γίνονται από εμάς αποκλειστικά. Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από εμάς τα φυτά και τις ανάγκες τους. Η καθημερινή μας ενασχόληση μαζί τους ξεπερνά κατά πολύ τα όρια ενός τυπικού  εργατικού οκτάωρου.

Στην βιολογική καλλιέργεια, δεν υπάρχουν οι «μαγικές λύσεις» που συναντάς στις  συμβατικές καλλιέργειες, με ποικιλία σκευασμάτων σε φυτοφάρμακα και λιπάσματα.

Το παν στην βιολογική καλλιέργεια είναι η φροντίδα που προσφέρεις στα φυτά σου . Είναι η επαφή και η περιποίηση που τους παρέχεις σε όλα τα στάδια ανάπτυξης.

Είμαστε η πηγή της πρώτης ύλης.Διαλέγουμε τα καλύτερα φύλλα μας, που μας δίνουν ένα καθαρό, διαυγές ζελέ. Για το λόγο αυτό το προϊόν μας είναι ασυναγώνιστο και σε ποιότητα και σε τιμή. 

Σε ποιότητα διότι έχουμε την ευσυνειδησία αλλά και την ευχέρεια να διαλέξουμε τα πιο ποιοτικά φύλλα από τα χωράφια μας για την παρασκευή του προϊόντος μας. 

Σε τιμή διότι έχουμε παρακάμψει από την διαδρομή που κανονικά θα ακολουθούσε το προϊόν για να φτάσει σε εσάς, εκείνα τα στάδια, που έχουν να κάνουν με χονδρέμπορους και μεσάζοντες. Είμαστε οι παραγωγοί και συγχρόνως και οι διαχειριστές του.

2. Αυθεντική Κρητική αλόη

Έχετε αναρωτηθεί γιατί τα περισσότερα σκευάσματα διαφημίζουν πως παρασκευάζονται από φύλλα Κρητικής αλόης ;

Προφανώς διότι οι ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες ευνοούν τα φυτά, και το αποτέλεσμα είναι άριστης ποιότητας  πρώτη ύλη.

Γεννιέται όμως ένα μεγάλο ερώτημα : εφόσον  η Κρητική αλόη είναι τόσο περιζήτητη στην αγορά, γιατί άραγε πολλές καλλιέργειες αλόης στην Κρήτη έχουν εγκαταλειφθεί ενώ άλλες τόσες , αν και παραγωγικά ώριμες, παραμένουν αδιάθετες ; Αν πράγματι όλοι  αγόραζαν Κρητική αλόη, πιστεύετε πως η τύχη αυτών των καλλιεργειών θα ήταν η ίδια;

Όλα αυτά συμβαίνουν τη  στιγμή που οι εισαγωγές από το εξωτερικό υποδεέστερης ποιότητας αλλά φτηνότερης εμπορικής αξίας αλόης,  ακόμα και σε μορφή αποξηραμένης σκόνης, συνεχίζονται  αμείωτες,.

Εμείς δεν «βαφτίζουμε» την αλόη μας Κρητική. Είμαστε στην Κρήτη, και καλλιεργούμε στην Κρήτη.

3. Έχουμε διαφορετική προσέγγιση για τον τρόπο επεξεργασίας του προϊόντος.

Η χρήση  άριστης ποιοτικά βιολογικής αλόης για την παρασκευή ενός σκευάσματος δεν αρκεί για να χαρακτηριστεί και το σκεύασμα ποιοτικά άριστο.

Στην βιομηχανία δύο είναι κυρίως οι τρόποι επεξεργασίας της πρώτης ύλης αμέσως μετά το στάδιο της αποφλοίωσης.

Η μέθοδος της ομογενοποίησης – φιλτραρίσματος, και αυτή της πολτοποίησης . Τα αποτελέσματα όμως και των δύο μεθόδων έχουν σημαντικές επιπτώσεις . Η αρχική πρώτη ύλη υποβαθμίζεται καθώς αφαιρούνται θρεπτικά συστατικά. 

Η υψηλή πίεση που ασκείται στο τζελ στη φάση της ομογενοποίησης διασπά μέρος δεσμών πρωτεϊνών, αμινοξέων, βιταμινών κ.ά. Παρόμοια αποτελέσματα έχει και η πολτοποίηση του τζελ με πολύστροφα κοπίδια, που το καταχτυπούν.  Οι τελικές απώλειες εξαρτώνται από την ακριβή διαδικασία που εφαρμόζεται.

Η δική μας προσέγγιση στην επεξεργασία του προϊόντος είναι τελείως διαφορετική. Εμείς αλέθουμε το τζελ χρησιμοποιώντας  ιδιαίτερα χαμηλές στροφές στον μύλο άλεσης. Οι στροφές δεν ξεπερνούν τις 80 στροφές το λεπτό και έτσι το τζελ δεν πιέζεται αλλά «παίρνει το χρόνο του» για να μετατραπεί από στερεή σε υγρή μορφή.

Αυτό βέβαια έχει το τίμημά του. Είναι η πιο χρονοβόρα διαδικασία σε όλη την γραμμή παραγωγής. 

Η μέθοδος αυτή δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό παραγωγής μιας βιομηχανικής μονάδας, που καλείται να επεξεργαστεί τόνους πρώτης ύλης. Πολύ απλά  θα καθυστερούσε αν όχι θα «κολλούσε» όλη τη γραμμή παραγωγής.  

Όσο αφορά εμάς, το τελικό προϊόν μας δικαιώνει και μας αποζημιώνει με την ποιότητά του, διότι πέρασε από ένα τόσο σημαντικό στάδιο επεξεργασίας, «απείραχτο», διατηρώντας όλα του τα θρεπτικά συστατικά.

4. Σεβασμός προς τον καταναλωτή

Ειλικρινά,  δεν θα μπορούσαμε να διαθέσουμε σε όλους εσάς που αναζητάτε ένα συμπλήρωμα διατροφής  κορυφαίας ποιότητας , ένα ανάλογο των προσδοκιών σας, αλλά με … συντηρητικά !  Από το ξεκίνημά μας θέσαμε στόχο την μη χρήση συντηρητικών,  και το πετύχαμε. Δεν φοβηθήκαμε την μικρότερη διάρκεια ζωής του προϊόντος μας, διότι πιστεύουμε στην αξία του. 

Ένα ακόμα δείγμα σεβασμού προς τον καταναλωτή είναι η φαρμακευτική φιάλη εμφιάλωσης. Ως  παραγωγοί που πιστεύουμε  στο προϊόν μας, διασφαλίζουμε τις καλύτερες συνθήκες φύλαξης και προστασίας  του, μέχρι τη στιγμή της κατανάλωσής του.

Comments

Leave your comment