ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΠΡΙΝ  ΕΠΙΛΕΞΕΙ
On: Hit: 702

Υπάρχουν πολλά προϊόντα Αλόης Βέρα σε όλο τον κόσμο, και μαζί με αυτά υπάρχει, ένας πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές, που πιστεύουν πως τα σκευάσματα Αλόης από μόνα τους μπορούν να κάνουν θαύματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ

Υπάρχουν πολλά προϊόντα Αλόης Βέρα σε όλο τον κόσμο, και μαζί με αυτά υπάρχει, ένας πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές, που πιστεύουν πως τα σκευάσματα Αλόης από μόνα τους μπορούν να κάνουν θαύματα, ανεξάρτητα από το :

ποιος τα κατασκευάζει

ποια διαδικασία σταθεροποίησης χρησιμοποιείται και

ποια πρότυπα καθαρότητας πληρούνται.

Επειδή η Αλόη Βέρα είναι ένα φυσικό προϊόν και όχι φάρμακο, η παραγωγή και η διανομή της είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα. Επιπλέον η αύξηση της δημοτικότητάς της ως προϊόν εναλλακτικής ιατρικής, ενθαρρύνει πολλές εταιρείες να παράγουν οτιδήποτε μπορεί να περιλαμβάνει στην ετικέτα «Aloe Vera».

Ως γενικός κανόνας , όπως ακριβώς συμβαίνει με τους χυμούς φρούτων, ως καταναλωτές, θα πρέπει να ψάχνετε για προϊόντα που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο «φρέσκο - στημένο ».

Υπάρχουν τέσσερα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το κάνετε αυτό:

1. Αποφύγετε τα προϊόντα που υποβάλλουν την Αλόη Βέρα σε περιττές και καταστροφικές διεργασίες όπως : η θέρμανση, ο βρασμός, η ξήρανση με κατάψυξη κλπ.

2. Βεβαιωθείτε ότι η ετικέτα λέει ότι το προϊόν είναι χυμός ή ζελέ – επίσης βεβαιωθείτε πως το προϊόν είναι περιεκτικότητας σε Αλόη Βέρα άνω του 90%. 
3. Ελέγξτε τα συστατικά για να βεβαιωθείτε ότι η Αλόη Βέρα είναι το πρώτο συστατικό, και όχι τo νερό ή η ζάχαρη.
4. Εξετάστε το χρώμα και τη γεύση - θα πρέπει να είναι παρόμοιο με το φρέσκο χυμό ενός γκρέιπφρουτ (να περιέχει μικρά κομματάκια τζελ).

Κάθε ένα από αυτά τα βήματα περιγράφεται λεπτομερώς παρακάτω:

1. Αποφύγετε τα προϊόντα που υποβάλλουν την Αλόη Βέρα σε περιττές διεργασίες :


Διαδικασία επεξεργασίας ολόκληρου του φύλλου Αλόης Βέρα (Whole Leaf)


Αυτό δεν είναι μια καλή ιδέα για δύο λόγους:

  • Το εξωτερικό δέρμα του φύλλου είναι εξαιρετικά τοξικό. Το χρησιμοποιούν τα φυτά για φυσική άμυνα ενάντια στην κατανάλωσή τους στο φυσικό περιβάλλον.
  • Εάν το προϊόν έχει πιεστεί για την εξαγωγή του τζελ, μέρη του εξωτερικού φλοιού αναπόφευκτα θα περιέλθουν εντός του τζελ. Εάν στη συνέχεια αυτό φιλτραριστεί για να αφαιρεθούν τα μέρη που είναι τοξικά, μαζί με αυτά θα αφαιρεθούν και κάποια θρεπτικά μέρη του πηκτώματος .


Συμπέρασμα: Δεν συνιστάται - αναζητήστε προϊόντα που χρησιμοποιούν μόνο το εσωτερικό φύλλο"Συμπυκνωμένη" Αλόη Βέρα και “ Double Strength”


Για να επιτευχθεί αυτό, η Αλόη Βέρα πρέπει να βραστεί ή να στεγνώσει με κατάψυξη και στη συνέχεια να ανασυσταθεί με τη μισή ποσότητα νερού. Αυτό προκαλεί προβλήματα επειδή:

  • ο βρασμός ή η ξήρανσή της με κατάψυξη, προκαλεί απώλεια μεγάλου μέρους των «διατροφικών της πλεονεκτημάτων, και καθίσταται λιγότερο αποτελεσματική
  • η φυσική περιεκτικότητα του τζελ σε νερό, αποτελεί μέρος αυτού που το καθιστά τόσο αποτελεσματικό, διότι το νερό αυτό απαιτείται για να βοηθήσει τα θρεπτικά στοιχεία να απορροφηθούν από τον πεπτικό σωλήνα

Για παράδειγμα, συγκρίνετε τον «Χυμό πορτοκαλιού από συμπύκνωμα» με το «φρέσκο ​​χυμό» . Όσο περισσότερες είναι οι διαδικασίες επεξεργασίας, τόσο λιγότερο κάλο είναι για το τελικό προϊόν.

Συμπέρασμα: Δεν συνιστάται - αναζητήστε κάτι πιο φυσικόΔισκία και κάψουλες ή αλόη βέρα σε σκόνη


Για να επιτευχθεί αυτό, η αλόη βέρα πρέπει να βραστεί ή να στεγνώσει με κατάψυξη. Αυτό προκαλεί προβλήματα επειδή όπως προείπαμε, ο βρασμός ή η ξήρανσή της με κατάψυξη, προκαλεί απώλεια μεγάλου μέρους των «διατροφικών του πλεονεκτημάτων, ενώ η φυσική περιεκτικότητα σε νερό την καθιστά εύκολα απορροφήσιμη από τον πεπτικό σωλήνα
Ένα από τα πολλά οφέλη της Αλόης Βέρα σε υγρή μορφή, είναι ότι καθαρίζει το πεπτικό σύστημα έτσι ώστε να μπορούν να απορροφηθούν περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα. Είναι πολύ πιθανό τα δισκία, οι κάψουλες και τα χάπια να περάσουν μέσα από το σώμα χωρίς κανένα όφελος.

Συμπέρασμα: Δεν συνιστάται - με πιθανή την εξαίρεση χρήσης για την διάμεση κυστίτιδα


"Αλόη Βέρα φιλτραρισμένη / ομογενοποιημένη"


Οποιοδήποτε φιλτράρισμα της Αλόης Βέρα είναι πιθανό να απομακρύνει κάποια από τα θρεπτικά της μέρη και είναι ένα περιττό βήμα εάν το τζελ του φύλλου έχει εκχυλιστεί σωστά. Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές επιλέγουν να υγροποιήσουν πρώτα ολόκληρο το φύλλο και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να φιλτράρουν τις τοξίνες από την εξωτερική φλούδα. Το κάνουν είτε επειδή είναι φθηνότερο είτε γιατί, για λόγους μάρκετινγκ, θέλουν να αποκαλούν το προϊόν «ολόκληρο το φύλλο». Οι δύο συνηθέστεροι τύποι φιλτραρίσματος είναι το φιλτράρισμα με φίλτρα άνθρακα και η ομογενοποίηση.

Το φιλτράρισμα με φίλτρα άνθρακα απομακρύνει ένζυμα, πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα, απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β12, φολικό οξύ, καροτένιο, μερικά λιπαρά οξέα και σικυλικά οξέα.

Η ομογενοποίηση αφαιρεί ένα μεγάλο μέρος των φυσικών καλών συστατικών του τζελ, καθώς αυτό αναγκάζεται , με χρήση υψηλής πίεσης, να περάσει μέσα από μικροσκοπικές οπές. Αυτό που αφαιρείται ποικίλλει ανάλογα με την ακριβή διαδικασία.
Εφόσον δεν υπάρχει λόγος να φιλτράρετε ένα φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού, κατ΄επέκταση δεν υπάρχει κανένας λόγος για να φιλτράρετε και την Aloe Vera .. Παρόλο που η λέξη 'φιλτράρισμα' μας δημιουργεί καλούς συνειρμούς, αυτός δεν είναι ένας από αυτούς.

Συμπέρασμα: Δεν συνιστάται - δεν χρειάζεται να φιλτράρετε τζελ καλής ποιότητας

2. Βεβαιωθείτε ότι η ετικέτα λέει πως το προϊόν είναι χυμός ή ζελέ.

Ελέγξτε ότι το προϊόν ονομάζεται «χυμός ή ζελέ» - πράγμα που σημαίνει ότι η περιεκτικότητά του σε Αλόη Βέρα είναι άνω του 95% .

Προσοχή διότι ένα προϊόν που μπορεί να περιέχει λιγότερο από 10% Αλόη Βέρα, μπορεί να ονομάζεται «Aloe Vera Drink».


3. Ελέγξτε τα συστατικά του προϊόντος


Υπάρχει ένα τέχνασμα από πλευράς ορισμένων κατασκευαστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη φράση : "φτιαγμένη με 100% Αλόη Βέρα ". Αυτό συχνά σημαίνει αρκετό νερό με 100% Aloe Vera !!!
Σημειώστε ότι οι χυμοί Αλόη Βέρα 100% δεν μπορούν να επιτευχθούν παρά μόνο αν το προϊόν πωλείται από ψυγείο, με μια ημερομηνία λήξης λίγων ημερών .(Όπως συμβαίνει και με το φρέσκο γάλα ή τον πραγματικό φυσικό ​​χυμό πορτοκαλιού) . Οποιοδήποτε άλλο προϊόν με τόσο υψηλή περιεκτικότητα, ή με ημερομηνία λήξης κάποιων μηνών, θα πρέπει υποχρεωτικά να περιέχει κάποιους σταθεροποιητές. Καλό θα είναι οι σταθεροποιητές αυτοί να είναι φυσικής προέλευσης και όχι συνθετικοί ( πχ, Ασκορβικό Οξύ (βιταμίνη C) , Τοκοφερόλη ( Βιταμίνη Ε), Ξανθανικό Κόμμι (από φυτά όπως τα φαιοφύκη), κά )
Η προσθήκη ποσότητας νερού σε προϊόντα αλόης, γλυκαντικών ουσιών, γεύσεων ή και χρωμάτων δεν αποτελούν εγκλήματα από μόνα τους, εφόσον αυτά αναγράφονται με ειλικρίνεια στην ετικέτα του προϊόντος. Προϊόντα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό και λιγότερη σε αλόη, θα πρέπει να το επισημαίνουν και να τιμολογούνται ανάλογα.

Συμπέρασμα : Για περισσότερα οφέλη από χρήση προϊόντων αλόης, η Αλόη Βέρα πρέπει να είναι το πρώτο συστατικό.

4. Εξετάστε το χρώμα και τη γεύση του προϊόντος

"Αν το προϊόν που έχετε, μοιάζει με νερό και έχει γεύση σαν νερό,…, πιθανώς να είναι πόσιμο νερό "

Κάποια προϊόντα στην αγορά δεν απέχουν και πολύ από την παραπάνω πρόταση.

Ένα προϊόν κορυφαίας ποιότητας θα πρέπει να έχει παρόμοια συνάφεια με αυτή του φρέσκου χυμού γκρέιπφρουτ, με κομμάτια, ίνες και όλα.

Θα πρέπει επίσης να έχει μια ξεχωριστή, ισχυρή γεύση, την οποία, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν δυσάρεστη ή αποκρουστική για να την πιουν.

Η εικόνα δείχνει ποια θα πρέπει να είναι μια κορυφαία ποιότητα ποτού Αλόης Βέρα.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι οι παραπάνω οδηγίες θα σας βοηθήσουν να βρείτε στην αγορά τα καλύτερα πόσιμα σκευάσματα Αλόης Βέρα.

Πάντα να θυμάστε πως εάν δοκιμάσατε μία συγκεκριμένη μάρκα πόσιμου σκευάσματος Αλόης Βέρα χωρίς επιτυχία, αυτό δεν σημαίνει ότι η Αλόη Βέρα δεν λειτουργεί για εσάς προσωπικά.

Ίσως απλά να σημαίνει πως προσπαθείτε είτε με λάθος μάρκα ή λάθος τύπο προϊόντος.

Θα μπορούσατε να εισπράξετε πολύ μεγαλύτερα οφέλη με ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, όπως η Evio Aloe.

Πηγή : thealoeverasite.com

Comments

Leave your comment